Br. strana: 217
Povez: Tvrd, kolorne slike
Format: 21×34 cm, ćirilica
Cena:
3,450.00 RSD Originalna cena je bila: 3,450.00 RSD.2,950.00 RSDTrenutna cena je: 2,950.00 RSD.
Ušteda:
500.00 RSD (14% popusta)
Popust na proizvod je u trajanju od 01.10.2024. do 01.11.2024. godine.
* Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu. Cena isporuke Post expresom poštom je od 370 din.
Nema na zalihama
Drugi načini poručivanja:
Sadržaj:
Ova bogato ilustrovana knjiga objašnjava kako da napravimo neke od najlepših i najukusnijih torti kod nas i u svetu, koristeći prirodne, kvalitetne sastojke, koji mogu da se nabave u lokalnim prodavnicama.
Recepti su detaljni, razloženi u korake koji se lako prate, i prilagodjeni korišćenju u skromno opremljenim kuhinjama.
Uvod u recepte detaljno objašnjava najkritičnije postpupke i ukazije na najčešće greške. Tako i početnik u pravljenju torti, kao i pravi kulinarski ekspert, može, prateći ove recepte, da impresionira čak i najkritičnije oko i ukus.
Knjiga sadrži autorov lični izbor najčuvenijih i najpopularnijih torti iz delova Evrope sa najdužom tradicijom pravljenja torti: Francuske (Baiser), Nemačke (Schwarzwalder Kirschtorte), Švajcarske (Crna šuma), Austrije (Sachertorte), Madjarske (Dobos torta), kao i ostalih zemalja iz podunavskog regiona na koje je bečka tradicija finih torti i kolača ostavila trajan uticaj, uključujući i autorovu rodnu Srbiju.
Ovo je knjiga bez premca za osobe sa alergijom na gluten, ili osobe koje izbegavaju brašno. Ostali recepti iz ove knjige sadrže vrlo malo brašna, i nijedan od recepata ne sadrži gluten, sodu bikarbonu niti prašak za pecivo.
Sve ove torte zadovoljavaju dva osnovna uslova: prvi je da sadrže originalne, prirodne sastojke koji mogu da se nabave u većini lokalnih prodavnica, a drugi da im tehnika pripremanja zahteva opremu koja je već prisutna u prosečno opremljenim kuhinjama.
Sadržaj knjige:
Uvod u pripremanje torti ; O receptima ; O opremi ; O sastojcima; Postupci i najčešće greške ; Kako se mute žumanca?; Kako se pravi sneg od belanaca? ; Kako se mešaju sastojci u penastu smesu? ; Kako se utuče tečni šlag/slatka pavlaka? ; Kako se pravi i peče pusla testo? ; Kako se topi čokolada? ; Kako se melju orasi, bademi, lešnici ili kokos? ; Kako se peku orasi, bademi i lešnici? ; Kada je torta ispečena? ; Kako se pravi šampita i kuvaju filovi na pari? ; Kako se torta sastavlja i dekoriše? ; Pre nego što počnete da pravite tortu… I još mnogo korisnih saveta
BOŽANSTVENE TORTE – Jelena Jovin
Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.
Pogledajte sve ostale naslove iz ove kategorije:
Vašu narudžbinu možete poslati SMS om na broj telefona 065 220 63 98
Vašu narudžbinu možete poslati putem Vibera i WhatsApp-a na broj 065 220 63 98
Vašu narudžbinu možete poslati putem emaila info@knjizaraodisej.rs
Zabranjeno je kopiranje sadržaja.
Recenzije
Još nema komentara.