DOMAĆE RAKIJE I LIKERI- Emil Keršek, Dušan Savković
Ova knjiga ima za cilj upoznavanje čitaoce sa simbiozom alkoholnih probranih pića i lekovitih sastojaka sadržanih u bilju od kojeg se spravljaju biljne rakije i likeri. Zahvaljujući tome, čitaoci će steći znanja o postupku pripremanja najboljih voćnih rakija i likera.
U prvom delu knjige su praktični saveti o :
– Priboru i opremi koja se koristi za proizvodnju rakija i likera
– Postupku izbora baze za likere i rakije
-Doziranju slakog u likerima
– Dodavanju začina zapoboljšanje arome i kvaliteta
– Odlaganje u flaše
– O Postupku maceriranja i odležavanja.
Drugi deo knjige:
Drugi deo knjige odnosi se na bilje koje se koristi u pripremanju rakija i likera. O svakoj biljci su podaci : Uobičajen nazin na domaćem i latinskom nazivu, kao i nekoliko alternativnih naziva koji su u upotrebi u raznim krajevima. Posle opštih podataka slede recepti za pripremanje rakiaj i biljnih likera. Na osnovu svih datih podataka moguće je sakupljati u prirodi ili gajiti navedene biljke.
Kraj ovog dela odnosi se na med kao sastojak za proizvodnju rakija i likera, i na recepte.
Reč autora knjige: Naša je preporuka da probate što više recepata i odaberete najbolje koji odgovaraju vašem ukusu, jer će tek tada biti postignut cilj izdavanje ove knjige, a vi, vaše porodice i prijatelji saznaćete kakvo je zadovoljstvo kada se proba ono što ste sami pripremili!
DOMAĆE RAKIJE I LIKERI – Emil Keršek, Dušan Savković
Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.
Pokrenite točak i ostvarite dodatni popust na knjige
Pokreni točak
Sajt www.knjizaraodisej.rs koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu i ubrzaju vam učitavanje sadržaja. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom korišćenja kolačiča.SLAŽEM SE
Recenzije
Još nema komentara.