Praktična i primenljiva knjiga koja detaljno obrađuje tematiku spravljanja vina. Polazi od same opreme za preradu, prostorija za preradu, berbe grožđa, muljanja, sumporisanja kljuke, ceđenje i taloženja šire, fermentacije. Idealna knjiga kako za početnike u proizvodnji vina, tako i za one koji bi da prošire znanje novim tehnologijama i dostignućima u ovoj izazovnoj oblasti.
Spravljanje crnih, ružičastih, desertnih, likerskih, aperitiv vina, pelinkovca, bermeta, vermuta, jabučnog vina, vina od borovnice, crnih ribizli, od kupina, višanja. Sve oko održavanja vina, kvarenja, bistrenja itd.
Vino je veoma složenog hemijskog sastava, označavaju ga kao najzdravije i najhigijenskije piće. Pored određenog znanja i iskustva , za spravljanje vina dobrog kvaliteta treba da raspolažemo i adekvatnim prostorijama za preradu grožđa i čuvanje vina.
Autor nas uvodi u priču kroz proces branja grožđa čime spravljanje vina zapravo i počinje. Posebno je predstavljeno spravljanje belog i crnog vina uz korisne savete za postupanje u svakoj fazi previranja i negi novog vina. Nakon toga sledi bistrenje i filtriranje pa razlivanje i čuvanje u bocama i drvenim sudovima. Poslednji deo knige je posvećen pripremanju specijalnih , aromatizovanih i voćnih vina.
PRIRUČNIK ZA SPRAVLJANJE VINA – Slobodan Jović
Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.
Pokrenite točak i ostvarite dodatni popust na knjige
Pokreni točak
Sajt www.knjizaraodisej.rs koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu i ubrzaju vam učitavanje sadržaja. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom korišćenja kolačiča.SLAŽEM SE
Recenzije
Još nema komentara.