Uz pomoć ove knjige možemo bolje da izbalansiramo količinu vitamina i minerala jer ih ima najviše u divljem bilju. I tako uz pomoć njega možemo pravilno da se hranimo.
Ovde su dati samo neki od načina kako divlje bilje može da se priprema.
Kako napraviti hleb, začinski dodaci.
Sadržaj knjige:
Kako napraviti hleb; Sendviče; Salate; Čorbe; Pire; Razna jela; Pripremanje jela od gljiva. Slatka jela i nadevi za testo. Sokovi; Čajevi; Kafeni napitci. Merenje namernica bez vage; Kako treba da se hranimo; Preporuke. Srpsko – latinski nazivi lekovitog bilja.
Namazi od koprive, namazi od luka. Namaz od troskota, sremuša. Namaz od sremuša i sira. Namaz od podbela i sira. Sve o gljivama- sušenje, knzerviranje, sterilizacija.
U našoj ishrani mnoge biljke odsustvuju sa trpeze zbog našeg nepoznavanja tih darova prirode sa visokom biološkom i hranljivom vrednošću. Veliki je značaj raspoznavanja jestivih vrsta bilja, kao dopuna ljudskoj ishrani i kao mogućnost da čovek u nekim vanrednim neprilikama preživi.
Priroda je puna blagodati, ali i iskušenja za one koji nisu dovoljno upoznali i opasnosti, koje ih u njoj vrebaju. Zato je uvek dobro pored priručnika za učenje života u prirodi ići u početku sa dobrim poznavaocima i onima koji su opitno stekli takva znanja …
KUVAR KOROVSKOG BILJA – monahinja Atanasija Rašić
Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.
Pokrenite točak i ostvarite dodatni popust na knjige
Pokreni točak
Sajt www.knjizaraodisej.rs koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu i ubrzaju vam učitavanje sadržaja. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom korišćenja kolačiča.SLAŽEM SE
Recenzije
Još nema komentara.